sss
fgdff: obliczyć granicę
31 paź 15:12
:): −1≤(−1)
n≤1
więc
| 1 | | (−1)n | | 1 | |
| ≤ |
| ≤ |
| |
| 2n−1 | | 2n−1 | | 2n−1 | |
wiec..
31 paź 15:14
:): w 3 linicje MINUS 1
31 paź 15:15
fgdff: a może być tak
| 1 | | 1 | |
| * (−1)n = |
| = |
| 2n−1 | | n(2− 1 n ) | |
?
31 paź 15:17
:): w zasadzie drugia lnijak jest poprawna..ale to dziwnie wyglada..

Najławiej tak jak ci napisałem + tw o 3 ciągach
31 paź 15:19
fgdff: A TAKIE CUŚ
ja robię tak
→0,→
∞,1/3
czyli całość → 0
31 paź 15:31
:): na poziomie 3 liniki od konca jest ok
Skoncyzlbym to tak
n=
√n*
√n więc
31 paź 15:35
:): bo 2/√n→0, 5/n→0 oraz 1/√n →0
31 paź 15:36
fgdff: a ten mój zapis jest poprawny czy nie bardzo?
31 paź 15:41
:): przedostatnią linijke bym pominał
31 paź 15:45
fgdff: a to
robię tak
5n →0
ale nie wiem do czego dąży licznik
31 paź 15:53
:): | | 4 | | 4 | |
prościej 0.8= |
| więc (−0,8)n=(− |
| )n→0 |
| | 5 | | 5 | |
więc jest nawet 0*0=0 w granicy
31 paź 15:56