matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
g
Dr:
Na okręgu zaznaczono 8 punktów. Ile trójkątów można utworzyć o wierzchołkach w tych punktach?
10 gru 17:32
M:
2 maj 08:11
Podstawy Geometrii:
Według mnie
8
3
8!
1*2*3*4*5*6*7*8
=
=
=56
3!*5!
1*2*3*1*2*3*4*5
2 maj 08:19