...
007: Ile rozwiązań ma układ równań 2x−4y=2
2y−x=−1
a.jedno b.dwa c.nieskończenie wiele d.układ jest sprzeczny
myśle,że to będzie tak ale chyba nie....
2x−4y=2
−x+2y=−1
x=1
31 paź 13:19
ICSP: to może rozwiąż ?
31 paź 13:20
Janek191:
2 x − 4 y = 2
− x + 2 y = − 1 / *( − 2)
−−−−−−−−
2 x − 4 y = 2
2 x − 4 y = 2
−−−−−−−
Jaki wniosek ?
31 paź 13:23
007: wyszło mi że układ jest sprzeczny
ale nie wiem,czy to jest dobrze
31 paź 13:24
Janek191:
Źle .
Proste się pokrywają
31 paź 13:27
007: hmmm to jeśli proste się pokrywają to rozwiązań będzie zatem 2
31 paź 13:31
Janek191:
Ile punktów wspólnych mają pokrywające się proste ? Tylko 2 ?
31 paź 13:32
Janek191:
Jeden punkt wspólny mają proste przecinające się.
Nie mają punktów wspólnych proste równoległe, ale nie pokrywające się.
31 paź 13:33
007: no to zmieniam zdanie, wtedy nieskończenie wiele
31 paź 13:34
Janek191:
Czyli odpowiedź .... ?
31 paź 13:35
007: C
31 paź 13:35
5-latek:

Czy Ty myślisz . Jak dwa rozwiązania
Dwie proste jeśli się przecinają to maja
jeden punkt wspólny
Jwesli sa rownolegle i się nie pokrywają to nie maja punktów wspólnych
Jeśli się pokrywają (narusowalem bardzo blisko ta niebieska przy zielonej to widzisz ze
maja nieskończenie wiele rozwiazan
31 paź 13:37
007: czyli odp A,bo sie ze sobą pokrywają w JEDNYM punkcie
31 paź 13:39
Janek191:
5 − latek:
Pewnie "załapała" o co "chodzi "

Pozdrawiam
31 paź 13:40
Janek191:
A jednak nie
31 paź 13:41
5-latek: Czesc
Janek 191 
WIdac ze nie

Kolega lub koleżanko . Napisz co to jest prosta ?
31 paź 13:45
5-latek: Albo inaczej
Zbiorem ilu punktów jest prosta
jednego ? dwu? trzech ? czy może nieskończenie wielu punktów ?
31 paź 13:49
007: myślę,że nieskończenie wiele, bo na prostej nie ma tylko jednego czy dwóch punktów
i proszę nie mów mi,że jestem nie myślącą osobą bo to mi w niczym nie pomoże.
31 paź 14:07
5-latek: Po pierwsze napisałem Czy ty myślisz ?
Te wiadomości o prostych to sa już w gimnzajum .
To teraz jeśli prosta to zbior nieskończenie wielu punktów (tak nawiasem mowiac jest to
pojecie priewotne tak samo jak pojecie punktu ) i dwie proste się pokrywają to ile maja
punktów wspólnych ? jedem dwa trzy cztery czy może nieskończenie wiele ?
31 paź 14:13
5-latek: Prosba zeby się pospieszyc z odpoweidzaimi bo za niedługo muszse wyjechać
31 paź 14:17