granica
bimbam: czy to jest dobre rozwiązanie
lim
x→ −∞ x = −
∞
31 paź 12:51
ICSP: | | 4 | |
od razu piszesz 0. Chyba wiesz jak wyglada wykres f(x) = ( |
| ) x ?  |
| | 3 | |
31 paź 12:56
bimbam: okej. Ale taki tok rozumowania nieformalny jest prawidłowy
31 paź 13:07
:): do potęgi
∞ wygląda BARDZO nieformalnie..ten etap zró w myślach
31 paź 13:07
ICSP: nadal jestem za tym aby ten tok rozumowania wykonać w pamięci opierajac się o wykres funkcji
31 paź 13:11
bimbam: dzięki bardzo za pomoc
31 paź 13:13
:): najformalniej napisać tak
| | 4 | | 4 | | 3 | |
limx→−∞ ( |
| )x=limx→∞( |
| )−x=limx→∞( |
| )x=0 |
| | 3 | | 3 | | 4 | |
31 paź 13:14