matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
grudka:
Oblicz log
175
63, jeżeli wiadomo, że log
21
7=a i log{21}5=b.
2
1
Wyszło mi
−
a+2b
1+2log
7
5
z czego mogę teraz skorzystać?
31 paź 11:38
Mila:
log
21
(5)
b
log
7
(5)=
=
⇔
log
21
(7)
a
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
31 paź 18:15