wielomian
Jusia: Witam jak ja mam te przykład 2w(x)−V(x)=(2x2−3x2+4)−(x2+5)= 2*(−2x3 i dalej nie wiem jak
zrobić by był wielomian potem uporządkuj wielomian,
następne zadanie podaj stopień wielomianu oraz wypisz współczynniki liczbowe
3 rozwiąż równanie
31 paź 11:14
Janek191:
Napisz W(x) = ....
V(x) = .....
Masz obliczyć 2 W(x) − V(x) = .... ?
31 paź 13:31
5-latek: Piszsesz już kilka razy to samo .
Za kazdym razem prosza o to samo aTY w kolko to samo
Wiec albo zadzwon do nauczyciela niech Ci poda jak ma być alebo do kogos z klasy
31 paź 13:42