wektory nr 5
5-latek:

Cwiczenie nr 48.
Uzasadnij ze wektory rowne maja odpowiednio rowne wspolrzedne
Wskazowka : Posluz się cecha kbk przystawania trojkatow . Zwroc uwagę na znaki .
tak na układzie wspolrzednych to pokaze jednak udowodnić przez ta ceche to niebardzo
AB= [3−1 3−1]= [2 2]
CD=[ 7−5 4−2]=[2 2]
30 paź 18:37
Mila:
Masz tam trójkąty prostokątne o bokch: 2,2, 2√2
30 paź 18:50
5-latek: Czyli bok AB=CD i katy przy tych bokach wynoszą po 45 stopni bo to sa trojkaty prostokątne
rownoranienne .
A o co chodzi z tymi znakami ?
30 paź 19:01
Qulka: długości w trójkątach są zawsze dodatnie, a znaki w wektorach zależą od kierunku
30 paź 20:02
5-latek: Dobry wieczor
Aniu 
dzieki
30 paź 20:04
Qulka: Powodzenia
5−latku
30 paź 20:14
5-latek: Jest to Aniu ciężkie już jak dla mnie .
Jak się z tym ma caly czas doczynienia to lzej
30 paź 20:26