matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne funkcji
paulina10.96:
1.oblicz pochodne funkcji a)f(x)=(x3+1) (x2+5x)= b)f(x)=3x2−1/x+2
30 paź 15:38
J:
zapisz porządnie
30 paź 15:52
paulina10.96:
a) f(x)=( x
3
+ 1) ( x
2
+ 5x)
3 x
2
− 1
b) f(x)=
x+2
30 paź 15:57
52:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3420.html
30 paź 16:18