pomóżcie plis mam na pracę kontrolną
Jusia: B).w(x)−v(x)=(4x2+5x−1)−(4x2−22)=4x2+5x−1−4x2−2x=x2+7x−1
C).w(x)*v(x)=(x+2)+(x2+5x−3)=x(x2+5x−3)+2*(x2+5x−3)=x3+5x2−3+5x−3=x4+6x2+2x−3
D).2w(x)−v(x)=(2x2−5+3)−v(x)=(x2−5x2+2x−1)=4x2−10x+6x−x2+5x2−2x−1=x4+9x2−12x−7
E)w(x)+3v(x)=(3x2+5−1+3v(x)=4x2−2=3x2+5x−1+4x2=10x2+3−1
2 uporządkuj wielomiany
podaj stopień wielomianów oraz wypisz współczynniki liczbowe
3 rozwiąż równania
nie wiem jak to zacząć robić:( pomóżcie mi będę wam bardzo wdzięczna kochani
30 paź 15:10
J:
Dlaczegw B) 4x2 − 4x2 = x2
30 paź 15:14
Jusia: dzięki jak to zrobiłeś a równania jak zrobić?
30 paź 15:20
J:
a gdzie są te równania ?
30 paź 15:23
Jusia: z tych zadań co podałam trzeba te równania zrobić
30 paź 15:25
J:
szkoda było czasu na przepisywanie, bo to zadanie tak jak napisałaś , jest bez sensu
( jest to przpisany tylko fragment zadania )
Zapisz poczatek ...
30 paź 15:27
Jusia: no wiem ja tak mam napisane w karcie pracy kontrolnej i z tych zadań mam a nie wiem jak zacząć
pomożesz
30 paź 15:30
J:
chętnie Ci pomożemy, ale nie jesteśmy jasnowidzami , a to jest bełkot ..
podajesz: B),C),D),E) ... a gdzie jest A ?
30 paź 15:31
Jusia: A mam tak zrobione
W(x)+V(x)=(2x2−3x+6)+(x3−3x2−x−4)=2x2−3x+6x3−x2−x−4=−x2−4x+2+x3=x3−x2−4x+2 i to mam
zrobione
−2x−x3+3x2+4
30 paź 15:38
Jusia: to moja wina że trzeba rozpisywać
30 paź 15:40
J:
A) wynik dobry .. .ale rozpisanie fatalne
= 2x2 −3x + 6 + x3 − 3x2 − x − 4 = x3 − x2 −4x + 2
30 paź 15:45
Jusia: to bardzo proszę sprawdzić czy ja B i E dobrze zrobiłam
30 paź 15:50
J:
na pierwszy rzut oka widać ,że źle
30 paź 15:53
Jusia: to jak mam to zrobić starałam się rozwiązać sama może ja myślałam że dobrze a żle wpisałam mam
do was prośbę pomóżcie mi to obliczyć bo sama nie dam rady a potrzebne mi jest to na prace
kontrolną na 7.11.
30 paź 15:58
Jusia: jak mam to zrobić
30 paź 16:16