matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
Damian1996:
Mam układ równań złożony z: x+2z=1, y+2z=2, 2x+z=1. Jak mogę go rozwiązać w ciele Z
3
oraz cielele Z
5
? Mogę prosić o jakąś podpowiedź?
30 paź 00:04
Damian1996:
Udało mi się rozwiązać, nieaktualne
30 paź 00:36