matematykaszkolna.pl
Wektory 5-latek: rysunekMilu zaczalem czytac o wektorach str 88 i nie rozumiem o co mu chodzi w cwiczeniu nr 36 . A tak w ogole to ten dzial mnie przeraza . Ale jeśli chodzi o to cwiczenie to narysowałem obok wektora CD wektor o przecwnym zwrocie (wektory sa rownolegle Poprowadzilem prosta przez ich początki . Jak leza wzgldem tej prostej wektory o tym samym zwrocie a jak wektory o zwrotach przeciwnych ?
29 paź 23:11
Eta: rysunek 1/ mają przeciwne zwroty
29 paź 23:15
5-latek: Czy tu chodzi o to z ewektory o jednakowych zwrotach leza w jednej polplaszczyznie wyznaczonej prosta która laczy ich początki ? A o przeciwnych zwrotach wektory te leza w rozych płaszczyznach wyznaczonych przez ta prosta która laczy ich początki ? O to ?
29 paź 23:16
Eta: rysunek 2/ mają zgodne zwroty
29 paź 23:18
5-latek: Dobry wieczor Eta emotka dziekuje za odpowiedz Ja nie dopisałem tutaj ze te wektory maja rownolegle nie lezace na tej samej prostej Ale i tak dziekuje emotka
29 paź 23:18
Eta: emotka
29 paź 23:30
Mila: rysunek Wektory AB i CD leżą w tej samej półpłaszczyźnie o krawędzi AC, natomiast o przeciwnym zwrocie nie musi , zależy gdzie jest jego początek, ta zielona prosta może sobie "lecieć" do tyłu. Wyobraź sobie , że AC to krawędź równoległościanu, narysuję. EF|| AB jednak leży w półpłaszczyźnie o krawędzi AP, a może leżeć jeszcze inaczej.
29 paź 23:45
5-latek: dziekuje Ci bardzo emotka
29 paź 23:48