matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
paulina:
1
oblicz granicę ciągu (1−
)
n
. Proszę o pomoc
n
29 paź 19:56
J:
1
= e
−1
=
e
29 paź 19:59
paulina:
1
1
mam tak (1−
)
n
=[(1+
)
n
]
−1
n
n−1
29 paź 20:16
paulina:
co moge dalej z tym zrobic?
29 paź 20:16
J:
−1
= lim (1 +
)
n
= e
−1
n
29 paź 20:19