macierze
asd: Pytanie odnoscie macierzy.
Czy det AB = det A * det B

Czy det A+B = det A+ det B

tak to rozumieć? czy może det AB = wyznacznik A razy macierz B ?
29 paź 19:53
asd: hmm ?
29 paź 19:59
sushi_gg6397228:
Polak uczy się na własnych błędach
weź dwie macierze kwadratowe i policz lewą i prawą stronę swoich równości, co wyjdzie ?
29 paź 21:39
Mariusz:
up to nie dowód
30 paź 08:44
Mariusz:
W pierwszym przypadku musisz wykazać prawdziwość tego równaania
W pierwszym przypadku musisz wykazać sprzeczność tego równania
W przypadku sprzeczności to co proponuje sushi może wystarczyć
30 paź 08:47