matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprość wyrażenie:
Paweł:
Uprość wyrażenie: a)sin(2α − π)cos(α − 3π)
3
b)3 − 4cos
2
(
π − α)
2
29 paź 18:19
Paweł:
Proszę o pomoc.
29 paź 18:46
Janek191:
b) ... = 3 − 4* cos
2
( 270
o
− α) = 3 − 4*( − sin α)
2
= 3 − 4 sin
2
α
29 paź 18:49