matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki
agacior:
√
24
i
√
54
suma pierwiastków jest równa?
29 paź 17:06
5-latek:
√
24
=
√
4*6
=
√
4
*
√
6
= 2
√
6
√
54
=
√
9*6
=
√
9
*
√
6
= 3
√
6
Teraz to sobie dodaj
29 paź 17:11