ask
rysiekkk: korzystajac z twierdzen o arytmetyce oblicz granice funkcji:
29 paź 16:25
rysiekkk: ktos cos?
29 paź 17:14
maro: chyba nikt tutaj Ci nie pomoze
29 paź 19:26
pigor: ... masz na myśli zapewne "arytmetykę" działań na funkcjach,
a więc łopatologicznie rzecz ujmując np. tak :
| | √ x2+x +2 | | ∞ | |
lim x →∞ |
| = [ |
| ] = |
| | x+1 | | ∞ | |
| | √ x2(1+1x) +2 | |
= lim x →∞ |
| = |
| | x (1+1x) | |
| | |x|√ 1+1x +2 | |
= lim x →∞ |
| = |
| | x (1+1x) | |
| | |x| | | 2 | |
= lim x →∞( |
| + |
| ) = |
| | x √1+1x | | x (1+1x) | |
| | |x| | |
= lim x →∞ |
| + 0 = |
| | x √1+1x | |
| | −x | | x | |
= lim x → −∞ |
| lub lim x → +∞ |
| = |
| | x √1+1x | | x √1+1x | |
| | −1 | | −1 | |
= lim x → −∞ |
| = |
| = −1 |
| | √1+1x | | √1+0 | |
lub
| | 1 | | 1 | |
= lim x → +∞ |
| = |
| = 1. ..  |
| | √1+1x | | √1+0 | |
29 paź 20:13
pigor: ...,
maro wypadałoby jednak ... odszczekać to co powiedziałeś .
30 paź 00:33
5-latek: hau hau
30 paź 00:40
pigor: ..., no to ciekawe, czy
maro Tobie za to podziękuje; pozdrawiam...
30 paź 00:47
5-latek: Wiesz nawet sprawdziłem jak pisać . Pozdrawiam

)
30 paź 00:49
maro: dzieki chlopaki xd
30 paź 09:52
pigor: ..., tak trzymaj
maro ; a jednak można na Ciebie liczyć. ...
30 paź 11:02