rozwiaż nierówność
Zadanie: Witam, jest to dobrze wykonane?
Rozwiąż nierówność:
−x
2(x+1) ≥ 0
−x
3−x
2 ≥ 0
x
3+x
2 ≤ 0
x(x
2+x) ≤ 0
x=0 v x=1 v x=0
x∊ (−
∞, 1)
ale w odpowiedziach jest: x∊(−
∞, −1) v {0}
29 paź 16:06
Tadeusz:
... bo kombinujesz jak koń pod górę
29 paź 16:16
Tadeusz:
−x
2(x+1)≥0
x
2(x+1)≤0 i wszystko jasne
29 paź 16:20
Zadanie: no niestety większość staram się od razu robić tak jakby schematem, bo poprzednie zadania tak
robiłem i kolejne z rozpędu tez. wiem, że to źle, powinienem pomyśleć inaczej, tym bardziej,
że wydaje się być banalny ten przykład
29 paź 16:21
Zadanie: dziękuję bardzo
29 paź 16:21
Tadeusz:
29 paź 16:23
Zadanie:

a jeszcze takie pytanie:
nie powinna być odpowiedz czasem: x∊(−
∞, −1) v (−1, 0>?
29 paź 16:31
5-latek: Ojjjj
x2=0 oznacza ze 0 jest pierwiastkiem podwojnym
29 paź 16:34
Zadanie: taki głupi błąd

teraz już wszystko jasne, bardzo Wam dziękuję
29 paź 16:37