matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Witam, musze obliczyc wartos wyrazenia.
Justyna123:
(x+√5)(x2−√5x+5)−(√5−x)(x2+√5x+5) dla x=
3
√
4
29 paź 09:48
Tadeusz:
=x
3
+5
√
5
−(5
√
5
−x
3
)=2x
3
itd
29 paź 10:16
J:
już pracuje nad tym
29 paź 10:18