matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Musze obliczyc wartosc wyrażenia (x+√5)(x^2-√5x+5)-(√5-x)(x^2+√5x+5) dla x=p3{4}
Justyna123:
(x+√5)(x
2
−√5x+5)−(√5−x)(x
2
+√5x+5) dla x=
3
√
4
29 paź 09:47
andy:
x
3
+
√
5
•5+x
3
−
√
5
•5=2•x
3
...
29 paź 22:09
Qulka:
=8
29 paź 22:21