LICZBY I WYRAZENIA
Matylda : Pomóżcie proszę wyrazenie1/27*924 jest rowne mam byc jedna z tych odp a) (1/3)24 b) 324
c)2715 d) 924
28 paź 22:37
Eta:
c)
28 paź 22:47
Eta:
3−3*348= 345= 2715
28 paź 22:48
Matylda : mógłabyś/mógłbyś wytłumaczyć jak do tego dojść prosze
28 paź 22:53
Eta:
| 1 | | 1 | |
| = |
| =3−3 924= (32)24= 32*24=348 |
| 27 | | 33 | |
3
−3*3
48= 3
−3+48= 3
45=3
3*15= (3
3)
15= 27
15
28 paź 23:01
Eta:
"proszę , proszę.......... proszę" i co? bez odzewu?
28 paź 23:06
Matylda : Dziękuje
28 paź 23:09
Eta:
28 paź 23:10