obliczenia
mraciek17: drut o długości 192 cm zbudowano szkielet sześcianu.Jaką długość ma krawędz tego sześcianu
obliczenia
10 gru 16:09
jot th: ale co obliczyć
10 gru 16:20
mathalius: Musisz policzyć ile szescian ma krawędzi następnie liczbę 192 podzielić przez te ilosc i masz
wynik.
| | 192 | |
Sześcian ma 12 krawędzi, a więc |
| =16 cm |
| | 12 | |
10 gru 16:23
mraciek17: pola c V
10 gru 16:23
mraciek17: dzięki
10 gru 16:24
mathalius: PC=6*162=256*6=1536cm2
V=163=4096cm3
10 gru 16:24
mraciek17: nie sory ale to mogą byc takie odp 32cm 16cm 24cm 12cm
10 gru 16:33