matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
działania na potęgach
tralala:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t34.0-12/12179770_973595192679086_1675037762_n.jpg?oh=e8a6d805fb50dac3979dc2377508b403&oe=5633A152
wynik to 2 ale czemu ?
28 paź 21:32
zombi:
= (6−
√
11
) − 2
√
6−
√
11
*
√
6+
√
11
+ (6+
√
11
) = 12 − 2
√
36−11
= 12 − 2
√
25
= 12 − 10 = 2
28 paź 21:37
tralala:
dzięki wszystko jasne!
28 paź 21:41