równość wykładnicza
niecwiec: 9x + 5*3(x−0.5) = 2
28 paź 20:56
niecwiec: sory źle napisałem
9x + 5*3x−0.5 = 2
28 paź 20:56
sushi_gg6397228:
3x= t, dziedzina ....
28 paź 20:59
Janek191:
(3
2)
x + 5*U{1}{
√3]*3
x − 2 = 0
t = 3
x > 0
| | 25 | | 25 | | 25 + 24 | | 49 | |
Δ = |
| − 4*1*(−2) = |
| + 8 = |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
3
x = 3
−0,5
x = − 0,5
======
28 paź 21:03
niecwiec: po podstawieniu t = 3
x
| | 5√3−10√6 | |
t1 mi wyszło : t1= |
| |
| | 6 | |
także nie wiem co dalej, jeśli przeoczyłem coś naprawde łatwego to sory ale siedze przy matmie
już 7h
28 paź 21:03
niecwiec: thx, widze że musze już skończyć.... xd
28 paź 21:04
Tadeusz:
√3*3
2x+5*3
x−2
√3=0
3
x=t gdzie t>0
√3t
2+5t−2
√3=0
Δ=25+24
| | −5−7 | |
t1= |
| ... sprzeczny z założ. |
| | 2√3 | |
x= ...
28 paź 21:04
Janek191:
To zostaniesz matematykiem
28 paź 21:05