Udowodnić równanie i obliczyć funkcję odwrotną
Klasyczny: 1. Udowodnij równanie:
a) cli2x − sh2x = 1
b) sh2x = 2shx*chx
c) ch2y = ch2x + sh2x
d) 2sh2 x2 = chx − 1
e) zch2 x2 = chx + 1
2. Oblicz funkcję odwrotną do wyżej podanych równań.
28 paź 19:39
PW: Klasyczny chaos myślowy. Równania się rozwiązuje. Dowodzi się tożsamości. Nikt nie wie, co to
jest "funkcja odwrotna do równania".
28 paź 19:54
Klasyczny: Ad 1 Pokazać ze zachodzi taka równość
Ad 2 Pokazać że zachodzi taka równość ale z funkcją hiperboliczną odwrotną.
28 paź 20:14
ICSP: Pierwszy raz słyszę o czymś takim jak funkcja odwrotna do równania.
Co do tozsamości :
Wystarczy podstawić i pokazać wskazane równości.
28 paź 23:29