matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
renka32:
Czy może ktoś obliczyć krok po kroku pochodną y=e^^log(x
2
)?
28 paź 18:27
J:
1
2e
logx
2
f'(x) = e
logx
2
*(2logx)' = e
logx
2
*2*
=
x
x
28 paź 18:33
renka32:
Dziekuję
28 paź 18:35