Rozwiązywanie równania
B: Jak rozwiązać dane równanie
Oraz czy można tak skracać :
| 2p3 | | p(2p2) | | p(2p) | | 2p | |
| = |
| = |
| = |
| |
| p3−p2q | | p(p2−pq) | | p(p−q) | | p−q | |
28 paź 16:39
B: Czyli to bedzie tak
| √a | | 1 | | √4a2−√4 | | 2a−√4 | |
| − |
| = |
| = |
| |
| √4 | | √4a | | 4*√4a | | 4*√4a | |
28 paź 16:55
Mila:
Nie widzę równania, tylko wyrażenie algebraiczne.
Jakie masz polecenie , zapisz dokładnie treść.
28 paź 17:53
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
Do
B w wyrażeniu z 16:55 wspólny mianownik to 4*
√a a nie 4*4
√a
√4*
√4a=
√4*4a=
√16a =
√16*
√a = 4
√a
28 paź 18:18
Mila:
Witaj
5−latku, może być, ale wystarczy 2
√a
√4=2
√4a=2
√a
a>0
28 paź 21:17