new
new: z talii 52 kart wyciagamy losowo 5 kart jakie jest prawdopodobienstwo wylosowania
samych kiero
3 kierow
co najwyzej 1 kiera
10 gru 15:33
new: sposrod 50 roznych pytan student zna odp na 30 pytan losuje 3 pytania oblicz prawd. ze student
zna odp.na conajmniej 1 pytanie
10 gru 15:36
new: rzucamy 2 razy kostka do gry oblicz prawd. zdarzenia .Suma wyrzuconych oczek jest liczba
parzysta
10 gru 15:37
new: zdania A i B sa zzdarzeniami przestrzennymi Ωoblicz prawd.
P(AnB)
P(AnB')
p(A')=1/3
p(AuB)=5/6
p(B')=1/2
10 gru 15:38
new:
10 gru 15:56
new:
10 gru 16:29
new: AS?
10 gru 16:35
ula: kierów jest 13
B→może być 1 kier, 4 inne lub 5 innych
10 gru 16:44
new: o dzieki
10 gru 16:47
ula: 3)
kostki do gry
Ω=6
2
A={(1,1)(1,3),(1,5), (2,2).(2,4)(2,6)(3,1)(3,3)(3,5)(4,2)(4,4)(4,6)
(5,1)(5,3)(5,5)(6,2)(6,4)(6,6)}=18
10 gru 16:50
ula: 50 pytań
zna odpowiedzi na 30 pytan
losuje 3 pytania
zna na 1 od, na 2, na 3 − A
A'= zna odpowiedź na 0 pytań
10 gru 16:59
ula: te przestrzennymi to mi nic nie mówi
mogą być zależnymi lub nie
zależne mają trochę inne wzory
zrobię ci na zależne
P(A)=1−P(A')=23
P(B)=1−P(B')=12
P(A∩B)=P(A)+P(B)−P(A∪B)=23+12−56
10 gru 17:10
ula: | | P(A∩B) | |
P(A∩B')=P(A/B)= |
|
|
| | P(B) | |
powstawiaj to co ci wyjdzie z wcześniejszego
sory że tak dlugo ale jadlam
10 gru 17:19
new: ok dzieki

mam taka wskazowke do tego AnB=A\AnB
10 gru 17:47
new: w pierwszej urnie znjaduja sie 3 losy wygrywajace i 7 przeg. w drugiej zas 5 wygr. i 4
przegr.Rzzucasz kostka do gry jezeli wypadnie mniejs niz 3 oczka to losujemy z 1 urny w
przeciwnym wypadku losujemy z drugiej urny.oblicz prawdopodobienstwo wyciagnieciea losu
wygrywajacego
10 gru 17:49
new:
10 gru 18:21
new: a kierow nie jest 32?
10 gru 18:23
new: sory pomysla
10 gru 18:24
new: ula a powiedz jedno dlaczego omega jest 52/2?
10 gru 18:29