Funkcja
arek199602: Uprościłem taką funkcję. Byłoby miło gdyby ktoś rzucił okiem czy wszystko jest ok
| | 4 | | 2x+2 | | x+9 | | 2x | |
f(x)= |
| −( |
| )2 * ( |
| + |
| )= |
| | 1−x | | 3−x | | x2−2x+1 | | 1−x2 | |
| | 4 | | 4(x+1)2 | | (x+9)(1−x)+2x(x+1) | |
= |
| − |
| )*( |
| ) |
| | 1−x | | (3−x)2 | | x2−2x+1 | |
28 paź 15:27
arek199602: przez przypadek wcisnałem wyślij
28 paź 15:28
arek199602: | | 4 | | 4(x+1)2 | | (x+9)(1−x)+2x(x+1) | |
f(x)= |
| − |
| * |
| = |
| | 1−x | | (3−x)2 | | (x+1)2(x−1) | |
| | 4 | | 4 | | x2−6x+9 | |
= |
| − |
| * |
| = |
| | 1−x | | (3−x)2 | | (x−1) | |
28 paź 15:32
are199602 : ?
28 paź 18:19
misiak: wspólny mianownik po prawej inaczej: (x−1)2(x+1)
28 paź 18:27