matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cos i sin
zes:
jak policzyć takiego cos i sin zeby było w radianach :
−7
cosδ =
4
√
3
4
√
6
sin δ =
3
28 paź 11:40
henrys:
−7
nie ma takiego kąta bo
<−1 w drugim to samo (>1)
4
√
3
28 paź 12:16
zes:
ok, dziękuje a tu :
−7
cosδ=
9
4
√
2
sinδ=
9
28 paź 15:19
J:
znaleźć σ w tablicach ( w stopniach ) i zamienić na radiany
28 paź 15:24
pigor:
π
..., policz sobie w stopniach i te wyniki pomnóż przez 1
o
=
rd (radianów)
180
28 paź 15:25