28 paź 10:22
J:
wspólny mianownik: 3 − 1 = 2
28 paź 10:32
Mufasa: Nie rozumiem. W działaniu jest wspólny licznik, natomiast mianowniki różnią się wartością 1.
Jakbyś mi to rozpisał tak ja napisałem to będzie świetnie =)
28 paź 10:35
J:
| | 2(√3+1) − 2(√3 −1) | | 2 + 2 | |
= |
| = |
| = 2 |
| | (√3−1)(√3+1) | | 3 −1 | |
28 paź 10:37
28 paź 10:38
kleszcz: chyba jeszcze trzeba dziedzinę wyznaczyć mianownik różny od zera.
28 paź 10:43
J:
@kleszcz .. .o jakiej dziedzinie Ty pleciesz ?
28 paź 10:44
kleszcz: aha, ok bo myślałem że tam jest równe 0.
28 paź 10:46
Mufasa: Dziękuje bardzo.
28 paź 11:08