matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
www
fgdff:
Obliczyć granicę
√
n
2
+4
1. u =
3n − 2
1
2. u =
n
√
10
1
0
0
−
n
√
10
1
0
0
28 paź 09:24
J:
√
1 + 4/n
2
1
1) = lim
=
3 − 2/n
3
2) = 1 − 1 = 0
28 paź 09:40