matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji
B:
Naszkicuj wykres funkcji
x
2
−1
f(x)=
x+1
27 paź 22:23
Janek191:
x
2
− 1
f(x) =
; x ≠ − 1
x + 1
więc
( x −1)*( x + 1)
f(x) =
= x − 1
x + 1
Patrz na wykres.
27 paź 22:57