matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstaw w postaci logarytmu pojedynczej liczby
Kasia:
1
a.)
(ln2+ln8)
2
1
b.) ln20−
(ln16+ln4)
3
27 paź 22:17
Janek191:
a) ... = 0,5 ln ( 2*8) = 0,5 ln 16 = ln 16
0,5
= ln 4
27 paź 22:19
Kasia:
dziękuję
27 paź 22:25