Równanie wykładnicze
adaszym: rozwiąż równanie:
3x2−2+53x2−1−9=143(3x2−2−3)
27 paź 21:57
Mila:
Pisz ułamki za pomocą dużego U bo nic nie widać.
27 paź 22:00
5-latek: TOz to tego najstarsi gorale nie rozczytaja
Ulamki pisz za pomocą dużej litery U nie malej
27 paź 22:00
adaszym: | 3x2 − 2 + 5 | | 14 | |
| = |
| |
| 3x2 − 1 − 9 | | 3(3x2−2 − 3) | |
27 paź 22:03
Aga1.: | | 1 | |
Wskazówka 3x2−2=3x2−1−1=3x2−1*3−1= |
| *3x2−1. |
| | 3 | |
Wykonaj podstawienie
3
x2−1=t
28 paź 09:20
J:
i dołóż założenie: t > 0
28 paź 09:22