funkcja liniowa
Klaudia: napisz wzor funkcji liniowej wiedzac ze nalezy do niej P =(2,4) i ze przyjmuje wartosci
dadatnie wtedyi tylko wtedy gdy x∊(−∞,10)
utknelam na 4=2a+ b
wskazowka?
27 paź 21:17
===:
a co wynika z faktu, że "przyjmuje wartosci dadatnie wtedyi tylko wtedy gdy x∊(−
∞,10)"
27 paź 21:24
===:
27 paź 21:27
Klaudia: no wlasnie nie wiem
27 paź 21:28
===:
to patrz na rysunek
27 paź 21:33
Janek191:
Wykres danej funkcji przechodzi przez dwa punkty: P = ( 2; 4) i A = ( 10; 0)
Skorzystaj z tego.
27 paź 21:44