macierz
aaa: wyznacz macierz odwrotną do:
|−2 1 3|
|−3 1 0|
| 4 0 2|
| | 1 | |
i obliczam wg wzoru A−1= |
| *AD |
| | |A| | |
|A|=−10
|−4 6 −12 |
A
D=| 6 −16 0 |
|12 0 2 |
Gdzie jest błąd?
Ps. Przepraszam za taki zapis.
27 paź 20:41
aaa: ?
27 paź 20:50
aaa: Proszę o pomoc
27 paź 21:06
aaa: up
27 paź 21:27
Godzio:
wyraz a11 = 2
27 paź 21:51
Godzio:
Sprawdzaj AD bo jest więcej błędów.
27 paź 21:51
Godzio:
Jak dla mnie to tylko 6 i −16 są dobrze policzone.
27 paź 21:53
aaa: Ok, sprawdzę... bardzo możliwe, bo z normalnym liczeniem mam problem

Dzięki jak na razie
27 paź 22:16
aaa: mi wyszło a11=−4
(−2)*(−1)2*2
27 paź 22:21
aaa: znaczy jak chodzi o DA
27 paź 22:22