d
pumba : Zmieszano 12 kg cukierkow w cenie po 24 zl, 14kg po 22zl i 6 kg po 20 zl za kilogram . jaka
należy ustalic cene sprzedazna za 1kg tej mieszaniny . Podaj odpowiedz przyblizona do
a) dziesiątych części złotego
b) do 1 grosza .
To nie wiem jak
27 paź 20:02
olekturbo: 2 zł
2zł 6gr
27 paź 20:05
pumba : Chyba wyzsza cene trzeba dac
27 paź 20:07
dero2005:
13,30 zł
13,26 zł
27 paź 20:09
dero2005:
pomyłeczka
22,40 zł
22,38 zł
27 paź 20:11
olekturbo: 288 + 308 + 120 = 716
12+14+6 = 32
716 / 32 = 22,40
22,38
27 paź 20:13
pumba : dziekuje
27 paź 20:15