1 | ||
cos(2x)<− | ||
2 |
2 | 4 | |||
cos(2x)=cos | π lub cos(2x)=cos | π | ||
3 | 3 |
2 | 4 | |||
2x= | π+2kπ k∊C lub 2x= | π+2kπ k∊C | ||
3 | 3 |
1 | 2 | |||
x= | π+kπ lub x= | π+kπ | ||
3 | 3 |
1 | 2 | |||
k=0 x= | π lub x= | π należą do zbioru rozwiązań | ||
3 | 3 |
2 | 1 | |||
k=−1 x=− | π lub x=− | π należą do zbioru rozwiążan | ||
3 | 3 |
4 | 5 | |||
k=1 x= | π lub x= | π należą do zbioru rozwiązań | ||
3 | 3 |
2 | 1 | |||
k=−2 x=−1 | π lub x=−1 | π należą do zbioru rozwiązań | ||
3 | 3 |
2 | 1 | 2 | 1 | 1 | 2 | 4 | 5 | |||||||||
x∊{−1 | π, −1 | π, − | π, − | π, | π, | π, | π, | π} | ||||||||
2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
2 | 1 | 2 | 1 | 1 | 2 | 4 | 5 | |||||||||
dla x∊(−1 | π, −1 | π)U(− | π, − | π)U( | π, | π)U( | π, | π) | ||||||||
3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
2π | ||
cos(2x)=cos | ||
3 |
2π | 2π | |||
2x= | +2kπ lub 2x=− | +2kπ k∊C | ||
3 | 3 |
1 | 1 | |||
x= | π+kπ lub x=− | π+kπ | ||
3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |