matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz x
nick:
Oblicz x: 2
x
= 3
1
2
Tutaj jest to dość niewyraźne, ale 2 do x równa się 3 do 1/2.
27 paź 18:40
===:
log
2
3
x=log
2
√
3
=
2
27 paź 18:43
Nick:
No właśnie w tym problem, że wziąłem to z logarytmu.
27 paź 18:44