matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Krzyś :
Rozwiąż równanie:
5
a)sin
x=0
2
√
3
b)|sinx|=
2
Mógłby ktoś mi pomóc ?
27 paź 17:29
J:
5
2
a) ⇔
x = kπ ⇔ x =
kπ
2
5
27 paź 17:32
J:
√
3
√
3
b) ⇔ sinx =
lub sinx = −
... dalej sam
2
2
27 paź 17:33
Krzyś :
Dzięki
27 paź 17:46