badanie zmienności i przebiegu funkcji
leopard: zbadaj zmienność i przebieg funkcji
y=√x2+6x−7
27 paź 17:02
J:
1) określ dziedzinę
2) analizuj pochodną , albo funkcję pod pierwiastkiem
27 paź 17:04
leopard : tyle to sam wiem... jak to policzyć?
28 paź 11:32
5-latek: Bez jaj
Student nie wie jak policzycz dziedzine tej funkcji ?
Przeciez masz funkcje kwadratowa pod pierwiastkiem
28 paź 11:36
J:
| | 2x + 6 | | x + 3 | |
f'(x) = |
| = |
| i analizuj znak pochodnej w |
| | 2√x2+6x −7 | | √x2+6x −7 | |
wyznaczonej dziedzinie funkcji
28 paź 11:37
leopard : nie jestem studentem
28 paź 11:38
5-latek: Nie policzyć a okrelic dziedzine
28 paź 11:39
5-latek: To badanie przebiegu zmniennosci funkcji wrocilo do programu liceum ?

To fajnie
28 paź 11:40
Mac:
Nie badanie zmienności i przebiegu funkcji, a badanie przebiegu zmienności funkcji
28 paź 12:06