matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
KKK:
Dana jesy funkcja f okreslona wzorem. −x dla (−2,3> f(x)= 3x−5 dla (−
∞
,−2> x
3
dla (3,
∞
) Wartosc tej funkcji dla argumentu x=−3 jest rowna
27 paź 15:55
J:
f(−3) = 3(−3) − 5 = −9 − 5 = − 14
27 paź 15:58
KKK:
Dziekuje bardzo
27 paź 16:03