rozwiąż
zzz: Sztuczny satelita okrąża Ziemię 16 razy w ciągu doby. Ile wynosi czas jednego okrążenia? wynik
podać w godzinach i minutach. Jaka jest częstotliwość obrotu? Proszę o całe rozwiązanie
−dzięki z góry
27 paź 12:42
Qulka: 24:16 = 1,5 godz = 1h 30 min =90min
częstotliwość =1/90min
27 paź 12:46
5-latek: czestotliwosc obrotu −czego ?
27 paź 12:48
J:
nie wiesz ile godzin ma doba ? , czy wiesz ile minut ma godzina ? ,umiesz podzielić dwie liczby
przez siebie ?
27 paź 12:48
pumba :
27 paź 12:51