Ustal liczbe rozwiazan
Zakrecona: Ustal liczbę rozwiązań rownania w zaleznosci od parametru m. − 3 |x| + 4 = m
27 paź 12:04
J:

tytaj masz wykres funkcjj f(x) = −3IxI + 4 i prostą: y = m
przesuwaj ją i badaj w ilu punktach przecina zieloną, w zależności od m
27 paź 12:07
Impossible : A coś więcej?
27 paź 12:16
J:
a co tu więcej dodać .... teraz m = 1 ... w ilu punktach przecina zieloną ?
27 paź 12:18
Qulka:

dla m>4 brak rozwiązań (niebieskie kreski)
dla m=4 jedno rozwiązanie (fioletowa kreska)
dla m<4 dwa rozwiązania (czerwone kreski)
27 paź 12:53