matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązywanie równania
Mariolka:
Mógłby ktoś nakierować mnie jak rozwiązywać takie równianie? x(2x+1)=0
26 paź 22:11
Ttt:
Musisz mieć takie x żeby po działaniu wychodziła liczba 0
26 paź 22:13
Ttt:
W tym wypadku x = 0 v x = −0,5
26 paź 22:14