matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc! ;)
KKK:
Dana jest funkcja okreslona wzorem f(x)=(1/4)
x
.Oblicz f(3/2) − f(−2)
26 paź 20:54
irena_1:
1
1
(
)
3
2
=
4
8
1
(
)
−2
=16
4
3
1
7
f(
)−f(−2)=
−16=−15
2
8
8
26 paź 21:13
KKK:
Dzieki wielkie
27 paź 04:52