matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Elżbieta II:
3*8
x−1
=6
x+1
Już nie mam pomysłu. Prosze o pomoc
26 paź 20:21
Janek191:
1
3*
*8
x
= 6*6
x
8
3
*8
x
= 6*6
x
8
26 paź 20:40
Elżbieta II:
wie ktoś co dalej?
26 paź 20:58
Mila:
Możesz podzielić obie strony. np. przez 8
x
, potem przez 6.
26 paź 21:42