Znajdź sumę i iloczyn indeksowanej rodziny zbiorów Ai
Dzedrus: Znajdź sumę i iloczyn indeksowanej rodziny zbiorów Ai=<3−1i;3+1i>
P.S. Tam w mianowniku jest "i"
26 paź 19:34
Janek191:
| | 1 | | 1 | |
Ai = < 3 − |
| ; 3 + |
| > ? |
| | i | | i | |
26 paź 19:50
Dzedrus: Tak
26 paź 19:53
Janek191:
∪ At = < 2; 4 >
t
∩ At = { 3}
t
26 paź 19:56
Dzedrus: Dzięki

Suma wyszła mi taka sama, ale mógłbyś mi pokrótce wytłumaczyć czemu taki iloczyn?
26 paź 19:57
Janek191:
Bo liczba 3 należy do wszystkich przedziałów Ai
26 paź 19:58
Dzedrus: Aaa faktycznie, nie wiem jak mogłem tego nie zaczaić xD Dzięki wielkie jeszcze raz
26 paź 20:09