matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wymierna
Hope:
Skorzystaj z wykresu funkcji f(x) =
1
x
i naszkicuj wykres funkcji g: a) g(x) = f(x − 2) + 1 b) g(x) = f(x+3) Proszę o pomoc
26 paź 19:13
5-latek:
1
Czarny f(x)=
x
1
czerwony g(x)=
+1 do a)
x−2
26 paź 19:17