matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!
Rafał:
Przekątne prostokąta mają długość 10 cm i przecinają się pod kątem 30 stopni. Oblicz pole prostokąta.
26 paź 19:07
Janek191:
Np. P = 4*0,5* 5
2
*sin 30
o
= 2*25*0,5 = 25 P = 25 cm
2
==========
26 paź 19:10